Lærervejledning
For Enden af Regnbuen er designet til at hjælpe udskolingselever med at blive uddannelsesparate. Det kan spilles på en dobbeltlektion eller indgå i et længere skræddersyet undervisningsforløb. Man spiller for at blive klogere på sig selv og sine evner – og for at have det sjovt! For når man har det sjovt, er det nemmere at lære. Det bagvedliggende mål er at anspore til refleksion og give den enkelte elev et realistisk billede af egne kompetencer og derved stimulere en nysgerrighed omkring fremtid og karriere. Samtidig får lærere, pædagoger, vejledere og ikke mindst forældre mere viden om de enkelte ungdomsuddannelser og de muligheder, uddannelserne åbner.
Det følgende undervisningsmateriale udstikker tre forløb. Det korteste kan afvikles på to lektioner, mens det længste er planlagt til ti lektioner. Forløbene er struktureret parvis, og vi anbefaler derfor, at de køres som en serie dobbeltlektioner. Der er dog intet større problem i at afvikle forløbene via enkeltlektioner. Der er også forslag til yderligere aktiviteter, som kan komplementere forløbene eller ligge i forlængelse af dem.
Forløb 2 og 3 kræver, at du printer blanke kort og spilikoner (download print ark). Alternativt kan disse elementer tilkøbes som rigtige kort og klistermærkepakker HER. Det er her, spillet bliver personligt, og det er vores erfaring, at eleverne går særdeles meget op i dette element af spillet.
Nedenfor finder du en oversigt over de tre undervisningsforløb, samt link til pdf download for hvert forløb.

2 Lektioner
Formålet er at give eleverne en basal indsigt i mulige ungdomsuddannelser og anspore til refleksion over egne kompetencer og fremtidsdrømme for derved at styrke deres uddannelsesparathed.

6 Lektioner
Formålet er at give eleverne en bredere indsigt i mulige ungdomsuddannelser og via forældreinddragelse at anspore til refleksion over og dialog om elevernes kompetencer og fremtidsdrømme for derved at styrke deres uddannelsesparathed.

10 Lektioner
At give eleverne en udvidet og dybere indsigt i mulige ungdomsuddannelser og via forældreinddragelse at anspore til refleksion over og dialog om elevernes kompetencer og fremtidsdrømme for derved at styrke deres uddannelsesparathed. Desuden at få eleverne til konkret at forholde sig til eget mulige karriereforløb.